Dinsdag 1 mei organiseert AC Herentals haar Optifisk prijzenmeeting.

Optifisk Prijzenmeeting van AC Herentals op 1 mei
 
De zesde editie van de Herentalse B-meeting op het Bloso Sportcentrum brengt heel wat mooi volk bij mekaar.
 
Van de drie Belgische atleten die afgelopen winter vijfde werden op het WK indoor, tekenen er twee present.
 
Jan Van den Broeck laat zich gangmaken door Matthias Rosseeuw, in de hoop zijn knalprestatie van vorig jaar (1’47”01) op dezelfde meeting te herhalen. In zijn spoor vormt zich een A-reeks met dure plaatsen. Zo dook Jérôme Kahia deze winter al onder 1’50 en ook Pierre Antoine Balhan, Brecht Bertels en thuis lopers Brian Van den Bossche en Alex Van de Vel de Sousa tekenen present.
 
Eline Berings schiet haar zomer op gang met een 100 meter vlak. Op dezelfde afstand is het bij de mannen uitkijken naar de seizoensstart van Kristof Beyens.
 
Naast de WK-gangers is het uitkijken naar Barbara Maveau op de 5000 meter. Ze doet dinsdag een gooi naar de limiet voor het EK in Helsinki. Het gaat hier om een gemengde wedstrijd. Bij de mannen nemen trainingsmakkers Tom Van Rooy en Pieter Hendrickx het op tegen Jonathan Dekeyser.
 
De kans is groot dat LAT zowel bij de mannen als bij de vrouwen op het hoogste schavot staat op de 800 meter. Het lijkt onwaarschijnlijk dat het duo Mariska Parewyck – Marlies Schils de zege laat ontglippen. Sofie Van Accom verdedigt de Herentalse eer in deze wedstrijd.
 
In het kogelstoten verwelkomen we de Belgische nummer twee allertijden Catherine Timmermans. Ook Sophie Verlinden liet al knappe dingen zien in deze discipline.
Bij het discuswerpen krijgt Timmermans concurrentie van de plaatselijke Elke Gys, maar in de eerste plaats ook van Belgisch juniorenrecordhoudster Moly Borbouse.
 
Bij de mannen komen Richard Revyn en Jurgen Verbrugghe mekaar tegen in kogel en discus.
 
In het speerwerper wordt het allicht close tussen Belgisch scholierenkampioen Timothy Branders en Jonas Bogaerts, nu beiden junior. Wie weet wordt Hans Meeus de lachende derde.
 
Om 13u00 gaan we van start met een jeugdmeeting. De eerste wedstrijd van de Optifisk Prijzenmeeting is gepland om 16u30. Voor g-atleten staan er wedstrijden 100 meter en kogel op het programma.
 
Redenen genoeg om op de Dag van de Arbeid af te zakken naar het Bloso Sportcentrum.